Sloper – Never Alone

Credits: Warner Music

‘Never alone’ is de nieuwe singel van Sloper. De groep werd in 2018 gevormd door twee roemruchte drummers uit de Lage Landen: Triggerfinger’s Mario Goossens en Golden Earring’s Cesar Zuiderwijk. Ze sloegen de handen ineen op een moment dat de respectievelijke “hoofd-acts” van beide heren besloten een (sabbatical) break te nemen van het lange en intense toeren. Hun nieuwe singel ‘Never alone’ is vers genoteerd in de TIP 40 van Hitzound.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 

Luv – Casanova (Flashback 1979)

Credits: Philips

Voor deze flashback gaan we terug naar 28 april, maar dan in 1979!  Luv’  komt binnen in de Nederlandse Top 40 met ‘Casanova’.  Het nummer werd geschreven door Janschen & Janschens. Achter dit tweetal gingen Hans van Hemert en Piet Souer schuil.  Het stond op de LP ‘Lots of Luv’ , het tweede met platina bekroonde album van de groep. Luv’ stond in deze periode aan het toppunt van hun populariteit. Niet alleen in Nederland waren Marga Scheide, José Wijdeven en Patty Brard zeer succesvol; maar ook internationaal. Geen wonder dat het trio dan ook de beste Nederlandse export act werd van 1979.

Van Hemert zag enkele jaren eerder tijdens het programma Musikladen het damestrio Silver Convention optreden. Met Piet stelde hij een Nederlandse tegenhanger samen: Luv’!  Het trio was een vrolijke, frisse en spontane meidengroep, bestaande uit Marga Scheide, José Wijdeven en Patty Brard. ‘My man’ werd in 1977 hun eerste singel en nog een bescheiden hit. Maar na ‘Dream dream’ (ook 1977) was Luv’ niet meer te stoppen! ‘U O Me’, ‘You’re the greatest lover’ nummer 1) en ‘Trojan horse’ (nummer 1) werden mega hits. Die laatste, ‘Trojan horse’, werd ook gebruikt in de soundtrack van de film Spetters (1979), geregisseerd door Paul Verhoeven.  De opvolger ‘Casanova’ was top tien in o.a. Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, België en Denemarken. In Duitsland werden er meer dan 300.000 singels van verkocht. In de Nederlandse Top 40 noteerde Luv’ de 6e plaats.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 

Blanks – Heart on fire

Credits: Phonic

Hij is hard bezig met het schrijven van een nieuw hoofdstuk aan zijn toch al imposante muzikale carrière.  Een klein jaartje terug toerde hij door heel Europa, en later dit jaar toert de Groningse popster door Amerika, Canada en Engeland.  We hebben het natuurlijk over de creatieve duizendpoot, één van Nederlands grootste muzikale exportproducten: Blanks.  Na ‘Love situation’ , de singel die intussen airplay krijgt op de Britse BBC, volgt zijn nieuwe singel ‘Heart on fire’. Deze week is de track uitgeroepen tot Boosterplaat op Dragon FM. Beide songs zijn te vinden op het aankomende ‘Fill in the Blanks’.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 

Mocedades – Eres tú (Flashback 1973)

Credits: Omega International

Terug naar 28 april, maar dan in 1973! Op deze dag kwam ‘Eres tu’ van Mocedades binnen in de Veronica Top 40. Het nummer werd zowel geschreven als geproduceerd door Juan Carlos Calderón.  1973 was een sterk Songfestival jaar! Annemarie David deed voor Luxemburg goede zaken, net als ‘Power to all our friends’ van Cliff Richard voor Engeland. Spanje koos voor Mocedades met ‘Eres tu’. Het festijn vond dat jaar plaats in Luxemburg in het Nouveau Théatre. Want een jaar eerder wist Vicky Leandros voor het ministaatje de winst binnen te slepen met ‘Apres toi’. In 1973 waren de veiligheidsmaatregelen extreem vergroot. Dat had alles te maken met de deelname van Israël, dat in dit jaar zijn intrede deed. Een jaar eerder vond er tijdens de Olympische Spelen in München een gruwelijke aanslag plaats op Israëlische atleten. Er gingen geruchten, dat Ilarit, de Israëlische zangeres, tijdens haar optreden een kogelvrij vest droeg. Ook mocht het publiek tijdens het festival niet opstaan, om zo niet het risico te lopen door het beveiligingspersoneel te worden neergeschoten.

Mocedades werd al in 1967 opgericht, door een aantal studenten uit Bilbao. Destijds noemden ze zich Voces y Guitarras opgericht. Een jaar later komen ze onder de vleugels van Juan Carlos Calderón. De groepsnaam wordt dan veranderd in Mocedades. In het begin waren er acht leden: de familie Uranga (de 3 zussen Amaya, Estíbaliz en Izaskun en broer Roberto), de broers Rafaél en Sergio Blanco en verder nog José Ipiña en Francesco Panera.  In 1973 waren er nog twee zangeressen en vier gitaar spelende mannen over.  ‘Eres tu’ werd door Cliff Richard gezien als grootste concurrent. Dat klopte; want Mocedades eindigde uiteindelijk net boven Engeland. Maar Mocedades won het Eurovisie Songfestival niet; ze eindigden als tweede, achter Anne Marie David, die Luxemburg de tweede overwinning op rij bezorgde.

Maar ‘Eres tu’ werd op zijn manier ook een winnaar. Het nummer werd een wereldwijd succes voor Mocedades en bereikte zelfs de top 10 van de Amerikaanse Billboard Hot 100. In de Veronica Top Veertig behaalde ‘Eres tu’ op nummer 3.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 

Justice & Tame Impala – Neverender

Credits: Credits:  Genesis, Ed Banger, Because

In Nederland misschien nog niet zo bekend bij het grote publiek is Justice. Dit Franse blog-house duo had in 2016 bescheiden succes in Nederland met hun derde album ‘Woman’. Nu hebben Gaspard Augé en Xavier de Rosnay met ‘Hyperdrama’ acht jaar later hun vierde album uitgebracht. O.a. Thundercat en Tame Impala werken aan de plaat mee. Van het album kwam eerder al de track ‘One Night/All Night’ met Tame Impala uit. Maar Kevin Parker werkt ook mee aan de nieuwe fijne singel ‘Neverender’ en dát hoor je!

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 

Het Goede Doel – Geboren voor het geluk (Kluis van de Flops)

Credits: CNR

Vandaag openen we de Kluis van de Flops voor ‘Geboren Voor Het Geluk’ van Het Goede Doel. Het nummer werd geschreven door Henk Temming en Henk Westbroek en stond op ‘Tempo Doeloe’.  De plaat werd door fans van Het Goede Doel goed ontvangen. Het was  de opvolger van het debuut ‘België’. Commercieel gezien was ‘België’ echter veel succesvoller. Voor deze plaat sleepte Het Goede Doel een platina plaat binnen. Naast de titelsong werden ‘Vriendschap’, ‘Gijzelaar’ en ‘Hou van mij’ grote hits. Op het album stonden o.a. ook ‘In ’t leven’ (de eerste singel) en het prachtige ‘Iets van gevoel’.

Het album ‘Tempo Doeloe’ van Het Goede Doel kwam uit in 1983. In dat jaar won de groep ook een Zilveren Harp. Deze tweede LP was meer beschouwend en behaalde de gouden status. Op de plaat stond ook het nummer ‘Eenvoud’, de vorige singel, dat in de Nederlandse Top 40 de elfde plaats behaalde.  Een notering in de hitlijst lukte merkwaardig genoeg niet voor het nummer ‘Geboren voor het geluk’, die niet verder kwam dan de Tipparade.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 

TIP 40 Hitzound ( Week: 17 / 27 april 2024 )

Credits: Warner Music

De nieuwste en meest hit potente tracks voor Hitzound 40 zijn gebundeld in de TIP 40.  Elke week wordt de nieuwe lijst onafhankelijk samengesteld. Singels in de TIP 40 maken direct kans op een hit notering voor de Hitzound 40, die elke vrijdag wordt gepubliceerd. 

Platen, genoteerd met een * zijn nog niet officieel uitgebracht. De nieuwe TIP 40 check je vanaf nu elke zaterdag op www.hitzound.com.  Dit is de editie van week 17, met als datum 27 april 2024.

De TIP 40 wordt uitgezonden op zaterdag van 17.00 tot 20.00 uur op VandaagRadio met Corné Wolfs.

Schijven voor week 17:

Hitzound Smash (Hitzound)HAMMER TO THE HEART – Teddy Swims
Alarmschijf (QMusic)QUEEN OF MY CASTLE – Kris Kross Amsterdam, Inna
Repeat of Niet (QMusic)PEDRO – Jaxomy & Agatin Romero ft. Raffaella Carrà
Corné’s Aandachttrekker (VandaagRadio)HAMMER TO THE HEART – Teddy Swims
Powerplaat (JEY)GOOD THINGS – Bea and her Business
Boosterplaat (DragonFM)HEART ON FIRE – Blanks
Dance Smash (Radio 538)QUEEN OF MY CASTLE – Kris Kross Amsterdam, Inna
538 Favourite  (Radio 538)PARANOIA – Maan
Megahit  (3FM)PARANOIA – Maan
Top Song  (Radio 2)TOO SWEET – Hozier
Grandslam  (SLAM!)QUEEN OF MY CASTLE – Kris Kross Amsterdam, Inna
MixMarathon Track o/t Week  (SLAM!)IN MY BONES – Lost Frequencies ft. David Kushner
KinkXL (Kink)WALK THROUGH FIRE – Yannis & The Yaw
Hit van 100 (100%NL)VOOR JE ’T WEET – Tino Martin & Anouk
Flitsschijf (Rivierenland Radio)VOOR JE ’T WEET – Tino Martin & Anouk
Sterren NL (Paradeplaat)BELASTINGDIENST – Ammar
Topschijf (QMusic België)FOR LIFE – Kygo ft. Zak Abel & Nile Rodgers
Tune of the Week (BBC Radio 1)FAMOUS GIRL – Aitch
Record of the Week (BBC Radio 2)RISE UP SINGING – Paul Weller

 Week:  17 /   27  april  2024
PosVWTitel – ArtiestWk
01NWHAMMER TO THE HEART – Teddy Swims    🏆1
02NWPARANOIA – Maan1
0304RIM TIM TAGI DIM – Baby Lasagna  9
0405LA NOIA – Angelina Mango5
0514ATTENTION – Krezip3
0608THESE WORDS – Badger ft. Natasha Bedingfield3
0711ALIBI – Ella Henderson & Rudimental3
0816THE CODE – Nemo4
09NWSTARBUSTER – Fontaines DC1
1017BACK ON 74 – Jungle4
1118GATA ONLY – FloyyManor & Chris MJ2
1219THE LAST TIME – Boy In Space2
13NWA BAR SONG (TIPSY) – Shaboozey1
1420UN CHANCE – Rolf Sanchez3
1521THE SOUND OF SILENCE – Cyril ft. Disturbed3
1622NOSTALGIE – Job3
1723WRECKAGE – Pearl Jam2
1824ALL WE NEED – Ed Struijlaart4
1926TELL UR GIRLFRIEND – Lay Bankz2
2040QUEEN OF MY CASTLE – Kris Kross Amsterdam & Inna  2
21NWHEART ON FIRE – Blanks1
2229UNFORGETTABLE – Marcus & Martinus3
2330STILL LOVE – Jack Jarryd3
2431HEAVY – Gavin James3
2532HERE IT IS – Cian Ducrot  3
2633DOE MAAR – Antoon2
2734ANIMAL – R3HAB & Jason deRulo2
2835IN MY BONES – Lost Frequencies & David Kushner2
2936VAN BRABANT NAAR BORDEAUX – Kafke & Frans Bauer2
3037PROMISE – HAEVN2
3138NOTHING TO DO – Kings Of Leon2
3239MMM DA DA DA – Bebe Rexha   *2
33NWGOOD TO YOU – Ilse deLange1
34NWNEVERENDER – Justice & Tame Impala1
35NWNEW LONDON BOY – Pet Shop Boys1
36NWBACKSLIDE – Twenty One Pilots1
37NWGOOD THINGS – Bea and her Business1
38NWNEVER ALONE – Sloper1
39NWI SHOULD HAVE KNOWN IT – Chris Stapleton   *1
40NWHONEYBOY – Purple Disco Machine ft. Nile Rodgers & Shenseea   *1

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 

Nederpop Hit ABC : Babe

Credits: Robert Hoetink

Hitzound geeft een alfabetisch overzicht van de meest succesvolle Nederpop acts. Met de meest populaire Nederlandse zangers, zangeressen, bands en rappers vanaf 1965 tot nu. We vervolgen het Nederpop hit ABC archief na Atlantic Ocean met:

Babe:

In het Nederpop Hit ABC Dossier werpen we vandaag de spotlights op Babe.  Deze Nederlandse meidenpopband was populair in de jaren zeventig en tachtig, naar het voorbeeld van Luv’. Het trio bestond in eerste instantie uit Gemma van Eck, Rita van Rooy en Monique Hagemeyer. Hagemeyer werd in 1980 vervangen door Margot van der Ven, Van Eck in 1981 door Marga Bult.

De groep Babe werd in 1979 samengesteld door Peter Koelewijn, die ook tekende voor de productie van alle platen, met uitzondering van één singel.  ‘Please me please do’ werd in 1979 de eerste hit voor Babe. Het nummer behaalde de 21e plaats in de Nederlandse Top 40. De opvolger (Never listen to a) ‘Bouzouki player’ deed het al wat beter, maar haalde de top tien niet. Ook andere hits van Babe, zoals ‘The drunken sailor’ en ‘The kiss’ (beide uit 1980) kwamen net niet in de top tien. Babe had succes, maar bleek minder populair dan Luv’.

In 1981 gaf Koelewijn het producer stokje over aan Hans van Hemert. Koelewijn vond dat verandering noodzakelijk was. Maar het nummer ‘Tick-a-thumps my heart’, geproduceerd door van Hemert, bleef steken op nummer 16 in de Nederlandse Top 40. De verandering bleek daarmee niet wat men ervan verwachtte, dus nam Koelewijn het roer weer over. In 1981 deed de groep mee aan een groot songfestival in Korea, ging naar de Nederlandse militairen in Libanon, maakte een toer door Indonesië en verscheen in tv-shows in Oost-Duitsland en Polen.

1981 was een roerig jaar voor Babe, ook omdat leadzangeres Gemma van Eyck vertrok. Uit 250 gegadigden kiest Peter Koelewijn uiteindelijk voor Marga Bult als de nieuwe leadzangeres. Een jaar later was Babe lange tijd in de running om Luxemburg te mogen vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Maar: de Luxemburgse omroep koos uiteindelijk voor zangeres Corinne Hermès, die met Si la vie est cadeau het festival zou winnen.

Met Marga in de gelederen werden ‘Together in love again’ (1982) en ‘Dolly, the doll’ (1983) de grootste hits. In totaal wist Bae maar liefst veertien Top 40 hits te scoren, maar geen enkele haalde de felbegeerde top tien notering. De groep ging in juni 1986 uit elkaar, na een slotoptreden op de TT van Assen.

Marga ging solo. Haar carrière ging ronkend van start,wanneer Marga in 1987 Nederland mag vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Dat deed ze onder het pseudoniem Marcha met het nummer ‘Rechtop in de wind’.  Bult deed het buitengewoon goed en werd vijfde in de finale in Brussel. Ze kreeg van de internationale pers de “populariteitsprijs”.

Meest succesvol in de Nederlandse Top 40:

01THE DRUNKEN SAILOR198008 wk. – 15
02BOUZOUKI PLAYER197907 wk –  16
03THE KISS198007 wk –  13
04TOGETHER IN LOVE AGAIN198206 wk –  13
05TICK-A-THUMPS MY HEART198106 wk – 16

De nummers van Babe staan niet op Spotify.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 

Hitzound 40 ( Week: 17 / 27 april 2024 )

Credits: UniversalMusic

Elke vrijdag presenteert Hitzound de nieuwe TOP 40 met populairste tracks van dit moment. De lijst wordt wekelijks samengesteld aan de hand van de meest bekeken en beluisterde singels via Hitzound.  Dit is de lijst van 27 april 2024.

De Hitzound 40 wordt wekelijks uitgezonden op zaterdag door Vandaag Radio (12.00 – 15.00) en JEY (15.00 – 18.00)  Presentatie: Corné Wolfs.

Deze editie van de Hitzound 40 telt vandaag vier superstip noteringen.  Verder nemen we deze week afscheid van zes singels: Jaap Reesema & Gavin deGraw, Alex Warren, Pet Shop Boys, Nothing But Thieves, Racoon en Galantis. Zes songs weg, dat betekent evenveel nieuwe noteringen. Vers binnen zijn Kygo ft. Zak Abel & Nile Rodgers, Pet Shop Boys, Tino Martin & Anouk, Mark Ambor, Sabrina Carpenter en Taylor Swift & Post Malone.

PosVWTitel – Artiest          /     Week 17 –  27 april 2024Wk
0101EUROPAPA – Joost🏆08
0202TOO SWEET – Hozier🏆03
03NWFORTNIGHT – Taylor Swift ft. Post Malone🏆01
0404ALCHEMY – Gintronix 11
0503AUSTIN – Dasha🏆06
0607SPHINX – Di-Rect 06
0708I LIKE THE WAY YOU KISS ME – Artemas 05
0806YOU & ME – Goldband🏆04
0909TRAINING SEASON – Dua Lipa🏆10
1010SUGARDADDY – Roxy Dekker 03
1115WATERLOO (50) – ABBA 03
1212MWAKI – Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau 06
1325PEDRO – Jaxomi, Agatino Romero ft. Raffaella Carrà🏆02
1414VLAMMEN – Eefje de Visser 05
1505END OF BEGINNING – Djo🏆01
1611STUMBLIN’ IN – Cyril🏆11
1729ILLUSION – Dua Lipa 02
1827I DON’T WANNA WAIT – David Guetta & OneRepublic 03
1920THE DOOR – Teddy Swims🏆18
2021HUMAN – Lenny Kravitz 04
2128FLY LIKE ME – Chef Special 03
2222OUTSIDE OF LOVE – Becky Hill 04
2313BEAUTIFUL THINGS – Benson Boone🏆13
2424MY BLOOD – Di-Rect🏆12
2531MY THOUGHTS GO – Stone 02
2616UNDECIDED – Rondé13
2717HOME – Good Neighbours 06
28NWESPRESSO – Sabrina Carpenter 01
2933DIZZY – Olly Alexander 08
3030GOOD TO BE – Mark Ambor🏆15
3118WHY CAN’T WE BE FRIENDS? – Ariana Grande07
3219TURN THE LIGHTS BACK ON – Billy Joel 10
3323TEXAS, HOLD’ EM – Beyoncé 10
34NWBELONG TOGETHER – Mark Ambor 01
35NWVOOR JE ’T WEET – Tino Martin & Anouk 01
3626SLOW IT DOWN – Benson Boone🏆05
3738FORGET ABOUT US – Perrie 02
38NWDANCING STAR – Pet Shop Boys 01
3940EYES CLOSED – Imagine Dragons 02
40NWFOR LIFE – Kygo ft. Zak Abel & Nile Rodgers 01

 

Earth & Fire – Only Time Will Tell (Flashback 1975)

Credits : Polydor

Terug naar 26 april , maar dan in 1975! Op deze dag kwam ‘Only time will tell’ van Earth & Fire binnen in de Nederlandse Top 40. Het nummer werd geschreven door de broers Chris Koerts & Gerard Koerts (muziek) en Hans Ziech (tekst).  ‘Only time will tell’  stond op hun studioalbum ‘To the world of the future’, dat geproduceerd werd door Jaap Eggermont van het platenlabel Red Bullet.  De LP werd opgenomen in de Soundpush Studio in Hilversum met geluidstechnici John Sonnevelt, Jan Schuurman en Jan Audier. Earth & Fire, dat nogal lang deed over de opnames, liet ook op dit album een mengeling horen van popmuziek en symfonische rock. De titel van het album verwijst naar het toekomstbeeld dat tekstschrijver Hans Ziech (net uit de band gestapt maar gehandhaafd als tekstschrijver) schetst (over onder andere de overbevolking op onze planeet). De singel ‘Only time will tell’ bereikte de 12e plaats in de Nederlandse Top 40.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 

Bea and her Business – Good Things

Misschien zou je denken dat Bea and her Business staat voor de naam van een groep, maar niets is minder waar. Het is de artiestennaam van de Britse zangeres Bea Wheeler. Vorig jaar bracht ze haar zelfgeschreven debuutsingel ‘Born To Be Alive’ uit, terwijl ze toen nog in de schoolbanken zat! Haar nieuwe singel heet ‘Good things’, die deze week op JEY radio is uitgeroepen tot de nieuwe Powerplaat. In ‘Good things’ loopt trouwens lang niet alles goed, want het wil de hoofdpersoon in het nummer maar niet lukken om de ware te vinden en dat resulteert tot eenzaamheid.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 

Randy VanWarmer – Just When I Needed You.. (Paradeplaat 1979)

Credits: Bearville Records

Terug naar 14 juni, maar dan in 1979! Op deze dag ging de Paradeplaat van de TROS op Hilversum 3 naar ‘Just when I needed you most’ van Randy Vanwarmer.  De Amerikaanse singer-songwriter schreef het nummer in 1977, zes maanden na de hartverscheurende breuk tussen hem en zijn vriendin. Hij schreef het niet alleen, maar samen met Tony Wilson (bekend van Hot Chocolate”. Het duurde twee jaar voor ‘Just when I needed you mosdt’ een hit werd. Al die tijd lag het op de plank, omdat de platenmaatschappij Bearsville Records het nummer niet sterk genoeg vond om uit te brengen.

Vanwarmer vloog hoogst persoonlijk naar de studio’s om het label te overtuigen om een nieuwe remix versie van ‘Just when I needed you most’ op zijn nieuwe album ‘Warmer’ te zetten. Dat lukte en het label zal er geen spijt van hebben gehad, want het nummer bereikte de 4e plaats in Amerika. In de Nederlandse Top 40 behaalde Randy Vanwarmer de 6e plaats.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 

Week :  17

HAMMER TO THE HEART – Teddy Swims

Hitzound Top 40

Brand New

Eurovision Songcontest

Summer Hits

Hitzound Smash Archief

Flashback The 60s, 70s 80s

Homo Top 100

Latest Tweets

NL Top 200

Google ad







Translate »